Nyheter
John Göransson blir redaktør for den svenske nettavisen Avfall2Resurs.se.

Avfallsbransjen.no inntar Sverige

Etablerer søsteravis hos søta bror.

Tre og et halvt år etter at Avfallsbransjen.no ble lansert som nettavis for avfalls- og gjenvinningsbransjen i Norge, er det på tide å ta steget videre ut i verden.

Redaktør på plass

11. april lanseres den svenske søsteravisen Avfall2Resurs.se.

– Interessen for våre publikasjoner Avfallsbransjen.no og Biogassbransjen.no har vært så stor at flere skandinaviske aktører har bedt oss om å starte i Sverige også, sier administrerende direktør Torbjørn Leidal i Small Step Media AS.

Small Step Media AS utgir Avfallsbransjen.no, Biogassbransjen.no, Hydrogen24.no og Cnytt.no.

John Göransson blir redaktør for den svenske nysatsingen Avfall2Resurs.se. Göransson har lang erfaring som journalist og kommunikasjonsrådgiver. Han har blant annet arbeidet for det svenske nyhetsbyrået TT og er utdannet ved journalisthøyskolen i Stockholm.

– John er garantist for en uavhengig og god dekning av det svenske markedet, sier Leidal.

Han legger vekt på at presseetikk og uavhengig journalistikk er særs viktig for en bransje som gjennomgår den største endringen på 100 år.

Oppfordret til å satse

– Det blir spennende å være med å bygge opp et så viktig digitalt arbeidsverktøy for avfallsmarkedet i Sverige. Forandringene i produsentansvarsordninger innebærer et enormt ansvar som pålegges kommunene og det krever god kjennskap til verden rundt, sier Göransson.

Den svenske redaktøren peker også på den store digitaliseringsprosessen som avfallssektoren står midt oppe i.

Siden etableringen av Avfallsbransjen.no i juni i 2019 har avisen publisert over 7.500 artikler om avfall og gjenvinning.

Fra de omkring 400 selskapene som abonnerer har utgiverforlaget Small Step Media fått en voksende antall oppfordringer om å satse i de øvrige nordiske landene.

– Vi kommer også til å dekke biogass i Avfall2Resurs.se, så vil vi senere se om det finnes grunnlag for å separere biogass i en egen nettavisen, på samme måte som i Norge, sier redaktør John Göransson.

Alle svenske abonnenter kommer til å få tilgang til de norske nettavisene og motsatt. Det gjør at leserne kan holde seg oppdatert på nærliggende markeder.

Grenseløst samarbeid

– I en tid der Norge eksporterer 1,3 millioner tonn avfall til ulike former for gjenvinning i Sverige, kan vi tilby norske lesere full, gratis tilgang til Avfall2Resurs.se. Det viktigste innholdet kommer også til å bli oversatt og publisert i både Sverige og Norge, sier Leidal.

Etableringen i Sverige gjør også at redaksjonene kan samarbeide på tvers av landegrensene og dermed gi leserne en bredere og grundigere dekning av avfallsmarkedet. Et eksempel er Ceweps kongress i Berlin i juni, der ansvarlig redaktør Jens Egil Heftøy i Avfallsbransjen.no kommer til å være tilstede og levere innhold til nettavisene på begge sider av grensen.

– Vi kommer nærmere Europa når vi kan samle våre ressurser og følge viktige hendelser i flere land, avslutter Leidal.

 

Relaterte artikler

Laboratorietjester

Cambi ASA

Avfallsbeholdere fra SULO

EnviroPac AS

Miljøcontainere

Alles Miljø AS

Skrapkasser

Nordcon AS

Tilpassede komprimatorløsninger

Alles Miljø AS

Mottak av tau, not, garn og plast

Viking Gjenvinning AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.