Nyheter Leverandørpraten
Ståle Solberg er daglig leder i Onsite Security

Hedmarkinger slokker branner og sikrer farlig avfall med rask teknologi

– Vi er i Harstad denne uken og monterer slukkeutstyr. De har hatt branner der og brannvesenet sier at hvis ikke de hadde hatt tilgang til vårt utstyr, hadde en kostbar bygning vært tapt, sier daglig leder Ståle Solberg i Onsite Security AS.

Tre hedmarkinger i Oslo flytta «hemmat» til Hamar i 2019 og etablerte digitalt sikkerhetsselskap for gjenvinningsmarkedet. Etter å ha jobbet med fysisk overvåkning, fikk de ideer om å digitalisere og fjernovervåke installasjonene i stedet. Med på laget fikk de investeringsselskapet First Seed og en elverumsing som hadde fått penger etter å ha solgt et selskap.

Rask suksess

De tre kollegaene Ståle Solberg, Kjetil Kvinge og Jomar Thoresen har i dag suksess med Onsite Security med lokalkontor i Trondheim og hovedkontor i Hamar. Med innspill fra Trondheim Interkommunale Renholdsverk utviklet de et farlig avfallhus (FA-hus) som er selvbetjent og hvor publikum leverer ulike fraksjoner i ulike luker.

– Løsningen gir fordeler for publikum med tilgjengelighet slik at mer farlig avfall faktisk blir levert og levert riktig og med direkte veiledning ved at returpunktet er overvåket. For avfallsselskapet betyr det avfallet håndteres og oppbevares trygt og man får varsling om fyllingsgrader og avvik slik at man slipper å kjøre innom for daglig for ettersyn eller bemanne returpunktet, sier daglig leder Ståle Solberg.

Det ubetjente FA-huset til Onsite Securities står utplassert på City Lade. Foto: Onsite Security

 

Samarbeide gir innsikt i behov

FA-huset ble satt i drift ved City Lade i Trondheim i oktober 2023.

Dette ble utviklet i samarbeide med Trondheim Renholdsverk. Mange nye teknologiselskaper er basert på samarbeide med offentlige virksomheter og har stor betydning for resultatet, forteller Solberg.

– Vi har utviklet dette i samarbeid med både TRV og Interbox og det betyr mye, det sikrer god innsikt i bransjens utfordringer og behov. Videre er det helt nødvendig for å sikre at de nye løsningene treffer godt og dekker de behov avfallsselskapene har, sier Ståle Solberg.

Norge er et langstrakt land. Klarer dere å gi alle avfallselskapene like godt tilbud og oppfølging enten de befinner seg i Kristiansand eller Tromsø?

Fjernstyres

– Ja, vi drifter alle løsningene vi leverer fra sentralen på Hamar. Slik sett spiller det ingen rolle hvor langt unna en kundelokasjon er. Vi drifter i dag systemer i hele landet fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord og det fungerer fint. Vi drifter faktisk også slukkesystem for brann i risikoutsatt næring så langt unna som Riga, forteller Solberg.

Avslutningsvis, Solberg, hva mener du innkjøpere og anskaffere bør fokusere på for at selskapene deres skal bli mer sirkulære og bærekraftige?

– De må tørre å tenke nytt og velge en løsning som faktisk utgjør en forskjell i positiv retning, tenke langsiktig selv om utvikling går fort. En av fordelene med disse løsningene er at de er så enkle å skalere, avslutter daglig leder Ståle Solberg i hamarbedriften Onsite Security AS.

 

Om Leverandørpraten: Avfallsmarkedet består av mange forskjellige selskaper i ulike størrelser. Fellestrekket er at de ofte mangler en felles arena der kan fortelle om sine egne produkter og innovative løsninger; både de som allerede finnes  – og de som er på vei til å bli rullet ut. Det har vi lyst til å gjøre noe med.

Leverandørpraten er dermed vårt bidrag til å vise fram innovatørene blant renovatørene.

Har du tips om noen som fortjener å bli nevnt – eller vil du selv være med? Ta kontakt på redaksjonen@avfallsbransjen.no, så vil vi ta kontakt.

 

Skraphandel og industriell demontering

Viking Gjenvinning AS

Miljøpistolen® NITON XL2 Plus

Holger Hartmann As

Tracerco PED+ dosimeter

Avansert og robust dosimeter til sikker bruk i eksplosjonsfarlige miljøer

Holger Hartmann As

Returpunkt Farlig Avfall

Onsite Security Solutions AS

Portaler for deteksjon av radioaktivt materiale

Holger Hartmann As
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

Manglende strategisk tenkning bak utvikling av karbonfangst i Norge

Ole Jørgen Hanssen, NORSUS
Hanne Lerche Raadal, NORSUS

Branndeteksjon

Onsite Security Solutions AS

Miljøpistolen® NITON XL2 Plus

Holger Hartmann As

RT-30 håndholdt monitor for måling av radioaktivtet

Holger Hartmann As

Transport

Viking Gjenvinning AS

Portaler for deteksjon av radioaktivt materiale

Holger Hartmann As
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.