Nyheter
Styret fra venstre, Nestleder Cato Kjølstad fra Hafslund, seniorrådgiver i Hafslund Oslo Celsio, Kenneth Høgevold som er partner i Advokatfirmaet Hjort, Irene Vik er styreleder i Norsk Fjernvarme og adm. direktør i Tafjord Kraftvarme AS, Morten Rogn er administrerende direktør, Skagerak Varme, Oda Therese Gipling er fungerende daglig leder i Norsk Fjernvarme, Jørgen Nordahl er leder produksjonsutvikling Statkraft Varme, Monica Fjellstad er konsernsjef i Bodø energi, Jon Tveiten er adm. direktør Norsk Energi og Marit Storvik er direktør Eidsiva Bioenergi.

Her er det nye styret i Norsk Fjernvarme

Største oppgave blir å utrede organisasjonens fremtid.

– Aldri før har det vært produsert mer fjernvarme enn i 2023, men potensialet er mye større, sier styreleder Irene Vik i Norsk Fjernvarme og til daglig adm. direktør i Tafjord Kraftvarme AS.

Vik ble gjenvalgt som styreleder i organisasjonen under årsmøtet i Bergen nylig.

Cato Kjølstad fra Hafslund Celsio ble valgt til nestleder. De øvrige styremedlemmene er Kenneth Høgevold fra Advokatfirmaet Hjort, Morten Rogn i Skagerak Varme, Jørgen Nordahl i Statkraft Varme, Monica Fjellstad i Bodø energi, Jon Tveiten fra Norsk Energi og Marit Storvik i Eidsiva Bioenergi.

Rekordproduksjon av fjernvarme i fjor

Utreder alternativ organisasjonsstruktur

– Det er helt avgjørende å ha et styre med sammensatt faglig tyngde når vi skal jobbe målrettet mot politisk endring for å styrke satsingen på fjernvarme og overskuddsvarme raskt, sier Oda Therese Gipling som er fungerende daglig leder i Norsk Fjernvarme.

På årsmøtet i Bergen ble det besluttet å uutrede fremtidens organisatoriske form for Norsk Fjernvarme.

– Styret skal sette ned et bredt sammensatt utvalg med representanter fra foreningens medlemmer som skal utrede om foreningen skal fortsette som selvstendig organisasjon eller søke organisatorisk samarbeid eller fusjon med andre interesseorganisasjoner, understreker styreleder Irene Vik.

Tomren-Berg slutter i Norsk Fjernvarme

Markant vekst

I fjor ble det satt rekord i norsk fjernvarmeproduksjon. Tall fra SSB viser at det ble produsert  7,9 milliarder kilowattimer (TWh), en økning på nesten 800 millioner kilowattimer (GWh) fra året før. Samtidig falt produksjonen av fjernkjøling med 5 prosent til 175 GWh.

– Det er veldig gledelig at fjernvarmen fortsetter å vokse og bidra til det grønne skiftet basert på lokal overskuddsenergi. Men potensialet er enda større hvis Regjeringen rydder opp i sentrale rammevilkår for næringen, sier fungerende daglig leder Oda T. Gipling i Norsk Fjernvarme.

Styreleder Irene Vik ser fram til arbeidet med styret og understreker at hun ser økt interesse og økt etterspørsel etter kunnskap og innsikt om fjernvarme hos både regjering og opposisjonspartiene.

– Kan ikke velge bort løsninger som spiller på lag med kraftsystemet

Energimerkeordningen

– Vi synes å se positive signaler fra energiminister Terje Aasland om at han har lyttet til oss i Norsk Fjernvarme og bransjeaktørene når det gjelder forslag til ny energimerkeordning, sier styreleder Irene Vik i Norsk Fjernvarme.

Energiministeren har også poengtert viktigheten av en satsing på energi som spiller på lag med dagens eksisterende kraftnett. Samtidig ser vi et engasjement og utålmodighet hos Høyre og de andre opposisjonspartiene som er gledelig for fjernvarmebransjen.

 

Renovasjonsbiler

Steco Miljø AS

Komprimator

Alles Miljø AS

Grønne råd

Lin advokater

Kverner

Steco Miljø AS

CTS krokhenger til bil

NTM Trailer & Tipp

Tracerco PED+ dosimeter

Holger Hartmann As
Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

Manglende strategisk tenkning bak utvikling av karbonfangst i Norge

Ole Jørgen Hanssen, NORSUS
Hanne Lerche Raadal, NORSUS

Avfallskomprimatorer / Komprimatorer

EnviroPac AS

Laxo liftdumper

NTM Trailer & Tipp

Poser & Sekker

EnviroPac AS

Tracerco PED+ dosimeter

Avansert og robust dosimeter til sikker bruk i eksplosjonsfarlige miljøer

Holger Hartmann As

Overflate bunntømt

Alles Miljø AS
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.