Nytt om navn
Oda Therese Gipling blir daglig leder i Norsk Fjernvarme.

Oda Gipling ansatt som daglig leder i Norsk Fjernvarme

Styret trekker frem Giplings politiske kompetanse.

Oda Therese Gipling har vært konstituert i rollen som daglig leder siden Trygve Mellvang Tomren-Berg gikk av i mars i år. Nå har styret besluttet å gi Gipling rollen fast.

– Vi er veldig glade for at Oda Therese Gipling har takket ja til å ta rollen som daglig leder i Norsk Fjernvarme. Oda har alt vært fungerende leder i et par måneder og har bakgrunn fra toppolitikken. Hennes kunnskap om Stortinget og regjering har flere ganger vist seg verdifull for bransjen. Denne kunnskapen vil være avgjørende for det arbeidet vi skal gjøre framover i Norsk Fjernvarme. Nemlig å fjerne barrierene for å utnytte fjernvarme og overskuddsvarme, sier styreleder Irene Vik.

Norsk Fjernvarme organiserer 50 selskaper innen produksjon og distribusjon av fjernvarme, samt nær 90 assosierte medlemmer med interesse for fjernvarmebransjen i form av å være leverandør og konsulenter. Medlemmene står for over 90 prosent av fjernvarmeproduksjonen i Norge.

Tomren-Berg slutter i Norsk Fjernvarme

Positive signaler

– Oppgaven med å ivareta interessene til bedriftene, som skal stå for en av Norges viktigste energisatsinger fremover, vil kreve både hardt arbeid og tettere dialog med regjeringen, Stortinget og en rekke etater, sier Oda Therese Gipling.

Gipling har tidligere vært rådgiver i Fremskrittspartiets stortingsgruppe og ble i 2022 ansatt som næringspolitisk rådgiver i Norsk Fjernvarme.

– Jeg gleder meg til å brette opp ermene og lede Norsk Fjernvarme fremover. Videre takker jeg styret for tilliten, sier Gipling. Dette blir hardt arbeid kombinert med å sikre fremdrift i arbeidet med å gjøre fjernvarme til en viktigere del av energiløsningen fremover.

– Vi har også merket oss de positive signaler fra energiminister Terje Aasland om at han har lyttet til oss i Norsk Fjernvarme og bransjeaktørene når det gjelder forslag til ny energimerkeordning, sier Oda Therese Gipling. Energiministeren har også poengtert viktigheten av en satsing på energi som spiller på lag med dagens eksisterende kraftnett. Samtidig ser vi et engasjement og utålmodighet hos Høyre og de andre opposisjonspartiene som er gledelig for fjernvarmebransjen.

Ny næringspolitisk rådgiver i Norsk Fjernvarme

Overskuddsvarmen er glemt

– Det er krevende tider for bransjen samtidig som Norge trenger mye mer fjernvarme og en smartere energipolitikk. Det er uforståelig at utnyttelse av overskuddsvarme og fjernvarme har blitt glemt i den viktige energidebatten. Her har vi en jobb å gjøre, understreker Gipling.

Gipling mener den viktigste jobben framover blir å synliggjøre fjernvarme som energibærer og løfte fram potensialet Norge er i ferd med å gå glipp av.

– Mer fjernvarme og smart utnyttelse av overskuddsvarme betyr mer verdiskaping og kortere køer for å få tilgang på kraft i kommunene. Vi snakker om at 20 TWh kan frigjøres i kraftnettet, om vi bare varmer opp bygg på samme måte som svenskene og danskene. Ikke noe hokus pokus, sier Gipling.

 

Semi-nedgravde bunntømt

Alles Miljø AS

CTS krokhenger til bil

NTM Trailer & Tipp

Slik leverer du båten

Viking Gjenvinning AS

Miljøpistolen® NITON XL2 Plus

Holger Hartmann As

Krok/kran – påbygg

NTM Trailer & Tipp

Returpunkt Farlig Avfall

Onsite Security Solutions AS
Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

Manglende strategisk tenkning bak utvikling av karbonfangst i Norge

Ole Jørgen Hanssen, NORSUS
Hanne Lerche Raadal, NORSUS

Grønne råd

Lin advokater

REEN CMS

Optimaliser din avfallshåndtering med dynamisk sporing og lagerstyring

Reen AS

Semi-nedgravde bunntømt

Alles Miljø AS

Slukke-container

Onsite Security Solutions AS

Overflate bunntømt

Alles Miljø AS
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.