Nyheter
Administrerende direktør Jacob Mehus i Standard Norge. Foto: Nicolas Tourrenc

En helt standard mandag

14. oktober markeres den internasjonale standardiseringsdagen.

Standarder spiller en avgjørende rolle for å sikre trygghet, tillit og samarbeid på tvers av landegrenser, og hver 14. oktober setter vi søkelyset på standarders viktige tilstedeværelse i livene våre, skriver Standard Norge i en pressemelding.

Det finnes standarder for alt fra komfyrer, oljeplattformer, bankkort og dører, til mindre håndfaste ting som for eksempel eldreomsorg, sirkulær økonomi og datasikkerhet. – Standarder skaper orden i hverdagen. De gjør det mulig for folk å leve trygt, og de sikrer at produkter og tjenester fungerer som de skal, sier administrerende direktør i Standard Norge, Jacob Mehus.

Standarder er på mange måter fundamentet vi bygger og utvikler samfunnet på. De gjør det enklere å skape, forandre og innovere på alle samfunnsområder. De forenkler både arbeids- og hverdagslivet til folk flest og gjør det enklere å lykkes for næringsliv og offentlig sektor.

Håkon Jentoft til Standard Norge

Ut av ledningskaoset

Fra og med 28. desember 2024 vil alle mobile enheter som er tilgjengelige for salg i EU-markedet være pålagt å ha USB-C-porter for lading.

Det vil medføre en reduksjon i elektroavfall på ca. 11 000 tonn i året, og en besparelse på tre milliarder kroner i unødige kostnader for forbrukere.

– En standard som får så enorm konsekvens, det viser noe av potensialet i standardene når de blir tatt aktivt i bruk, fastslår Mehus.

– Håper det er slutt på ting som går i stykker med en gang

Internasjonalt søkelys på bærekraft

Standard Norge er Norges medlem i den internasjonale standardiseringsorganisasjonen ISO. Noen standarder lages kun for Norge, men de fleste utvikles internasjonalt. Verdens standardiseringsdag skal synliggjøre at vi alle er en del av en større sammenheng. Standarder og standardiseringsarbeid gjør det mulig å komme fram til felles løsninger som er til beste for alle uavhengig av landegrenser. – Vi samarbeider tett internasjonalt for å utvikle standarder som legger til rette for innovasjon, bærekraft og økonomisk vekst. Samtidig sørger vi for at norske behov og interesser blir hørt, sier Mehus.

I anledning dagen arrangeres Standard Norges Bærekraftskonferanse på Lilleaker hvor vi har hovedvekt på bærekraftsrapportering i et ISO-perspektiv.

Felles regler og retningslinjer Verdens Standardiseringsdag markerer det viktige arbeidet som skjer på globalt nivå for å harmonisere regler og retningslinjer. Standarder er en viktig brikke i arbeidet med å nå FNs bærekraftsmål og rekken av klimakrav fra EU. – Standarder er nøkkelen til å nå globale mål. Uten felles regler og retningslinjer blir det umulig å måle framgang eller sammenligne resultater på en meningsfull måte, påpeker Mehus.

Kildesortering innendørs

EnviroPac AS

Bunntømte & nedgravde avfallsbeholdere

EnviroPac AS
Måling av andel biogen og fossil CO2 ved hjelp av C14-metoden - FORCE Tecnologies

Biogen CO2-måling

Force Technology Norway AS

Ballepresser

Nordcon As

Avfallsbeholder i plast 1000L med lokk-i-lokk

Alles Miljø AS

Renovasjonsbiler

Steco Miljø AS
Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

2030-målene ryker om ikke rammevilkårene kommer på plass

KAN - Klimakur for avfallsforbrenning

Dobbelt så høy CO2-beskatning som i Sverige

Jon Iver Bakken, Forbrenningsgruppa i Sirk Norge

Mottak av tau, not, garn og plast

Viking Gjenvinning AS

Portaler for deteksjon av radioaktivt materiale

Holger Hartmann As

REEN Control

Redusér CO2-utslipp og oppnå dine bærekraftsmål

Reen AS

NaturaPackaging®- Poser for frukt og grønt

Naturabiomat AS

Grønne råd

Lin advokater
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.