Nyheter
Ingrid Riddervold Lorange, lederen av ekspertutvalget for reduksjon og behandling av farlig avfall, overleverte 4. november utvalgets sluttrapport til klima- og miljøminister Ola Elvestuen. Foto: Hermann Möhring

Møte om anbefalingene

i farlig-avfall-rapport

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen kan ikke beskyldes for å ta lett på ekspertutvalgets rapport om farlig avfall. Nå inviterer han til nytt innspillmøte – om utvalgets anbefalinger.

Møtet finner sted førstkommende fredag (15. november) i departementet. Det er fortsatt mulig å melde seg på.

Rettet mot bransjen, forurenser og kommuner

Anbefalingene i rapporten berører en rekke aktører som industribedrifter, avfallsbehandlere og kommuner. Innspillmøtet avholdes for å gi nettopp dem anledning til å komme med sine tanker om ekspertutvalgets rapport.

Etterlyser nye virkemidler

4. november la «ekspertutvalget for reduksjon og behandling av farlig avfall» fram sin sluttrapport. Utvalget mente at det på sikt ville være mulig å redusere mengden farlig avfall, gjennom økt gjenvinning og bedre ressursutnyttelse.

Det forutsetter imidlertid et kraftig byks innen teknologiutvikling, og at myndighetene bidrar med et sett av virkemidler for å bedre rammevilkårene.

Her kan du lese hva avfallsbransjen.no skrev da sluttrapporten ble overlevert.

Og her om plasseringen av et nytt nasjonalt deponi – eller flere.

Roar Hansen, generalsekretær i Norsk forening for farlig avfall (NFFA), advarte mot mulige fallgruver i ekspertrapporten. Her kan du lese hans argumenter.

Her finner du ekspertutvalgets sluttrapport.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!