Nyheter
En av Oslo kommunes renovasjonskunder som bruker GjenbruksID. Foto: Bjørn Vilberg

Avfallsdøgnet 22.01.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Opprettholder avtale etter batteriskandale

Norske Norsirk opprettholder sin avtale med svenske Urecycle om leveranser av batterier, selv etter at det ble avslørt at en av Urecycles underleverandører hadde dumpet farlig batteriavfall i en åker. Nylig ble det avslørt at samme type «black mass»-avfall ble funnet i Eskilstuna, som førte til at svenske El-kretsen sa opp sitt samarbeid med Urecycle.

Innføring av adgangskontroll har vært en suksess

I Oslo kommune ble det innført adgangskontroll ved kommunens gjenvinningsstasjoner i mars i fjor. Siden den gang har de registrert over 125.000 unike brukere av GjenbruksID i appen «Oslonøkkelen». Dette ble, i likhet med andre renovasjonsselskaper som nå skal gjøre det samme, innført for å skille mellom privatpersoner og næringskunder, og sørge for at folk fra andre kommuner ikke dro nytte av Oslos tilbud om å levere avfall gratis uten å betale renovasjonsgebyret.

Spraybokser skaper problemer for gjenvinning

I Telemark har innbyggerne en oransje dunk til glass- og metallemballasje. Bjørn Gjersvik, prosjektleder for glass- og metallemballasje forteller at de får inn mye annet avfall i den oransje dunken, som skulle vært kastet i andre avfallsbeholdere, skriver Telemarksavisa. Blant annet fikk de inn 340 liter spraybokser i løpet av en periode på ni dager. I tillegg til spraybokser, har innbyggerne kastet restavfall, porselen og elektriske dingser i dunken.

Diskuterer totalforbud mot plastemballasje

Den nye EU-kommisjonæren for miljø og marine forhold, Virginijus Sinkevičius, sier i et intervju med den tyske avisen Die Welt at det internt i EU diskuteres å forby plastemballasje for å unngå forurensing av havet, skriver plastforum.no. Han sier de ønsker å utvide reglene for engangsplast, og at et viktig skritt ville være å forby plastemballasje eller anbefale bruk av resirkulert plast.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!