Nyheter
Foto: Jill Johannessen, KS Bedrift Avfall

Avfallsdøgnet 04.02.20

Her finner du en oversikt over de viktigste nyhetene fra avfallsbransjen det siste døgnet.

Regjeringen gjør det lettere å gjenbruke byggavfall

Statssekretær åpnet årets byggavfallskonferanse i Oslo kongressenter med en aldri så liten nyhet. Regjeringen skal etablere et nytt kapittel i avfallsforskriften som skal gjøre det lettere å gjenbruke betong fra byggdrift til nye formål. Mathias Fischer, statssekretær i Klima- og miljødepartementet, åpnet tirsdag årets byggavfallskonferanse i Oslo kongressenter. – I den korte tiden jeg har vært i Klima- og miljødepartementet, har jeg fått en rask forståelse av hvor viktig det dere gjør er, fortalte han til de omkring 300 konferansedeltakerne.

Kraftig økning i biodrivstoff

Salget av biodrivstoff passerte 640 millioner liter i fjor. Det er nesten 150 millioner liter mer enn året før. Biodrivstoff står nå for 16 prosent av det totale drivstoffsalget i veitrafikken. Drivkraft Norge frykter at salget vil gå ned igjen når avgiften på biodrivstoff innføres 1. juli.

I dag startet Hold Norge Rent-konferansen

Årets todagerskonferanse har marin forsøpling som hovedtema. – Det omfatter alt fra det vi vet om utslipp av mikroplast fra veger, til hesegevinstene ved å delta på frivillig opprydding, forteller kommunikasjonsansvarlig Kine E. Martinussen i Hold Norge Rent til avfallsbransjen.no

Sterke reaksjoner på atomdeponi-forslag

Direktoratet for Strålevern og atomsikkerhet foreslår at et nytt nasjonalt giftdeponi også skal lagre atomavfall. I sitt høringssvar peker direktoratet på behovet for en helhetlig avfallshåndtering i Norge og at giftdeponiet på Langøya i dag lagrer enkelte typer atomavfall. Forslaget møter sterke reaksjoner i Molde. Rausand i Nesset er høyaktuell som kandidat til å overta som nasjonalt deponi når Langøya stenges om få år.

 

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!