Nyheter
Lange køer på gjenbruksstasjonene i Oslo. Foto: Oslo Kommune

Køkaos på gjenbruksstasjonene

Til tross for innstendige oppfordringer er det mandag formiddag lange køer på alle de store gjenbruksstasjonene. – Hvis du kan vente, så gjør det, oppfordrer mottakene.

Mange kommuner stengte ned sine gjenbruksstasjoner som følge av smitteverntiltak i uke 12. Forrige uke ble de fleste gjenåpnet, med oppfordring til publikum om å ikke levere avfall dersom det ikke var helt nødvendig.

Nå meldes det om lange køer og tilløp til kaos flere steder i landet.

LES OGSÅ: Oslo gjenåpner gjenbruksstasjonene

– Det har vært veldig mye kø på flere av stasjonene. På flere av dem har vi nå folk ute i gaten og vinker folk videre. Vi har jo ønsket å unngå disse køene, sier kommunikasjonsrådgiver Jørgen Bakke Fredriksen i Renovasjons- og gjenbruksetaten.

Oslo åpnet sine gjenbruksstasjoner fra 1. april og skal etter planen holde åpent frem til onsdag. Bakke Fredriksen sier det foreløpig ikke har vært diskutert å stenge ned igjen.

Tror ikke på ny stengning

– Det ser jeg ikke for meg at skjer. Vi ønsker jo å holde åpent. Men det blir en del av diskusjonen over påske. Da blir det vurdert om man skal utvide åpningstider eller begrense. Oppfordringen om å ikke komme dersom man ikke må, ligger fast, sier Bakke Fredriksen.

LES OGSÅ: Må sikre et minimumstilbud på gjenbruksstasjoner

Også i Rogaland er det lange køer ved IVARs stasjoner. Pressekontakt John Prestegård sier køene nå er lengre enn det de ønsker seg.

– Det skaper en del utfordringer, ikke minst trafikalt. Vi opplever at biler blir stående i hovedveier. Så dersom man absolutt må på gjenvinningsstasjonene så må man regne med å stå i kø. Dersom det ikke er helt nødvendig, så ville jeg ventet til over påske, sier Prestegård til Avfallsbransjen.no.

LES OGSÅ: Stopper rydding

Prestegård legger til at de opplever mest trafikk på morgenen og at det derfor kan være en fordel å vente til litt ut på dagen med å oppsøke gjenbruksstasjonene.

Ingen køer i Bergen

I Bergen har BIR vært en av få avfallsselskap som ikke stengte ned sine stasjoner. Det ser ut til å ha gitt langt mindre problemer. Kommunikasjonssjef Eva Skjold har nemlig ikke de samme utfordringene som det rapporteres om andre steder.

LES OGSÅ: Ber om at gjenbruksstasjoner gjenåpnes

– Kundene våre har spredd seg utover, så vi har hatt et jevnt sig hele veien. Det ble innført en del restriksjoner og det har fungert bra. Blant annet tar vi ikke kontantbetaling, bare Vipps og kort. Vi er godt fornøyd både med våre medarbeidere og kunder, sier Skjold.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!