Nyheter
Slik ser eposten som utgir seg for å komme fra Bjorstaddalen Næring AS ut.

Svindel-epost kan stjele informasjon

E-posten som utgir seg for å være fra avfallsselskapet Bjorstaddalen Næring leder til en nettside som kan stjele sensitiv informasjon fra mottakeren.

En epost som tilsynelatende inneholder en faktura fra Bjorstaddalen Næring ble spredd onsdag morgen. Eposten er utformet som en standard faktura fra regnskapsprogrammet Visma.

Datasikkerhetsselskapet Trend Micro karakteriserer lenken i eposten som farlig.

LES OGSÅ: Bjorstaddalen Næring misbrukt i epostsvindel

Vanlig metode

Eposten hevder å inneholde en lenke til et PDF-dokument som skal være den angjeldende fakturaen. Men lenken leder ikke til noen nedlastningsside. Ifølge kontrolltjenesten til datasikkerhetsselskapet Trend Micro inneholder lenken enten skadelig programvare eller såkalt phishing.

Phishing, eller fisking, er en av de mest vanlige metodene for å drive nettsvindel og innebærer at avsenderen av eposten forsøker å få offeret til å avgi sensitiv informasjon som kredittkortnummer, adresser og så videre.

I eposten blir mottakeren bedt om å logge inn på lenken med epostadresse og passord. Fordi svindlerne vet at de fleste benytter samme passord til flere tjenester, kan svindlerne med denne metoden skaffe seg adgang til andre kontoer og tjenester som offeret benytter.

Snoker i bakgrunnen

Såkalt skadelig programvare installeres på maskinen, uten at offeret oppdager det. Slik programvare kan blant annet ta kontroll over datafiler og kamera eller overvåke tastaturbevegelser og dermed stjele passord og innloggingsinformasjon.

Den skadelige programvare kan installeres umiddelbart etter at linken er aktivert. Det er derfor svært viktig at mottakere av eposten ikke klikker på lenken, men sletter eposten umiddelbart.

MK 700 ballepresse

Alles Miljø AS

REEN Control

Redusér CO2-utslipp og oppnå dine bærekraftsmål

Reen AS

REEN CMS

Optimaliser din avfallshåndtering med dynamisk sporing og lagerstyring

Reen AS

REEN Drive

Optimaliser din avfallsflåte i sanntid

Reen AS

Avfallsbeholder i plast 1000L med lokk-i-lokk

Robuste, brukervennlige og 100% gjenvinnbare

Alles Miljø AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

Sverige mener alvor med sine miljømål

Svein Kamfjord, Samfunnsbedriftene Avfall og ressurs
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.