Nyheter
Trashtech-samlingen ble langt større enn arrangørene hadde sett for seg. Foto: Heidi Hopstock

Ble tatt på sengen av Trashtech-interessen

Planlegger allerede for neste samling.

Avfall Norge og Startuplab inviterte torsdag til Trashtech Afterwork. En uformell samling for avfallsaktører og teknologiutviklere.

Stinn brakke

– Vi hadde regnet med at det skulle komme mellom 30 og 40. Og så endte vi med rundt 140. Det var så mange at vi måtte stenge påmeldingen, forteller rådgiver Heidi Hopstock i Avfall Norge.

Øyvind Moen (Franzefoss), Jon Lille-Schulstad (Ragn-Sells), Peter Callister (Norsk Gjenvinning), Stian Haarvig Halland (BIR) og Marianne Holen (Renovasjons- og gjenvinningsetaten). Foto: Heidi Hopstock

Arrangementet rettet seg inn mot avfalls- og gjenvinningsbransjen og oppstartsbedriter. Men en håndsopprekning viste at det var både investormiljøer, forskere og studenter som også hadde tatt turen torsdag kveld.

Samlingen kom i stand som et initiativ fra Sensorita og Franzefoss. Senere ble Startuplab og Avfall Norge koblet på. Bakgrunnen er behovet avfallssektoren har for et teknologisk løft for å møte fremtidens krav og utfordringer.

Ikke siste gang

– Vi fire har allerede bestemt oss for å møtes igjen og gjøre noe videre. Men det er ikke satt noen dato for det neste arrangementet, sier Hopstock.

Arrangementet var først og fremst en arena for mingling, men ble innledet ved at fem oppstartsbedrifter fikk presentere seg foran et panel av bransjefolk.

Hopstock forteller at alle de fem har avtalt møter med aktører i bransjen etter torsdagens samling.

MK 700 ballepresse

Alles Miljø AS

MK 700 ballepresse

Alles Miljø AS
Siste nytt fra Avfallsbransjen.no

Sverige mener alvor med sine miljømål

Svein Kamfjord, Samfunnsbedriftene Avfall og ressurs
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.