Nyheter
Ikke helt uventet er Hans Petter Karlsen blitt ansatt som direktør av den nye Renovasjons- og gjenvinningsetaten i Oslo, en fusjon av Renovasjonsetaten og Energigjenvinningsetaten i hovedstaden. Foto: Oslo kommune

Hans Petter Karlsen leder Oslos nye «superetat»

REN og EGE i Oslo er historie etter fusjonen ved årsskiftet. Den nye «superenheten» heter Renovasjons- og gjenvinningsetaten. Og ledes ikke uventet av Hans Petter Karlsen.

Ved årsskiftet ble renovasjonsetaten (REN) og energigjenvinningsetaten (EGE) i hovedstaden slått sammen. REN og EGE er blitt til Renovasjons- og gjenvinningsetaten (RGE). Den har rundt 720 ansatte, hovedkontor på Haraldrud og ledes av Hans Petter Karlsen.

Tre søkere til stillingen

Karlsen ble formelt ansatt som direktør av byrådet 19. desember. Det var tre søkere til stillingen. Hans Peter Karlsen har vært direktør for Renovasjonsetaten siden 2017, og siden 1. februar i fjor også vært konstituert som direktør for Energigjenvinningsetaten.

«Ryddegutten» etter Veireno

– Hans Petter Karlsen har på kort tid bygget opp en velfungerende innsamling av husholdningsavfall i kommunens regi, etter at Oslo kommune overtok dette arbeidet etter Veireno-konkursen. Han har også fått til en kraftig reduksjon i antallet brudd på arbeidstidsbestemmelsen i Energigjenvinningsetaten. Jeg er svært fornøyd med at Karlsen nå vil lede vår nye etat, understreker Hanna E. Marcussen, byråd med midlertidig ansvar for miljø og samferdsel, mens Lan Marie Nguyen Berg er i foreldrepermisjon.

LES OGSÅ: Brøt anskaffelsesreglene

Mer gjenbruk er kravet

Den «nye» Renovasjons- og gjenvinningsetaten har allerede fått sin politiske marsjordre.

Osloborgernes avfall skal i større grad bli til nye ressurser – som fjernvarme, biogass og resirkulerte materialer. Dette er i tråd med byrådets ambisjon om å skape grønne arbeidsplasser og sirkulær økonomi i hovedstaden, sier Marcussen.

MER HER: – EGE hadde et etatsproblem, men ingen sies opp

Allerede i midten av juni i fjor meldte avfallsbransjen.no at det ville komme til en «storfusjon» mellom Renovasjonsetaten og Energigjenvinningsetaten i hovedstaden.

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!