Nyheter

Forbereder deponi som kriseløsning

Avfallsdeponi er løsningen dersom forbrenningslinjene stopper opp som følge av koronaviruset.

Til nå har avfallsbransjen klart å holde hjulene i gang, til tross for at det meste av landet er stengt ned i korona-tiltak. Ringerunder Avfallsbransjen.no har gjennomført viser at driften ved avfallsinnhenting og behandling så langt går som normalt.

LES OGSÅ: Driftsstatus etter ringerunde

Gjennomgangstonen fra selskapene er at de har nedsatt kriseteam og opprettet beredskapsplaner for å håndtere avfallet så godt som mulig. Store deler av bransjen satte hjertet i halsen da statsministeren i helgen varslet at alle flyplasser og havner skulle stenges. Det ville blant annet få store konsekvenser for eksport og import av avfall, som er helt nødvendig for å holde driften i gang.

Derfor var det stor lettelse da justisminister Monica Meland senere presiserte at stengningen gjaldt personer og ikke gods. Men likevel legger forbrenningsanleggene kriseplaner for å håndtere en nedstengning.

LES OGSÅ: Ber om fleksibilitet

Ved Forus Energigjenvinning i Rogaland har lagt felles planer med IVAR om å kjøre avfallet til deponi, dersom de to forbrenningslinjene ved Forus-anlegget må stenges ned.

Daglig leder Olav Helge Hogstad skriver i en epost at selskapet pt har en person i karantene som følge av utenlandsreise.

– Vi har innført strenge rutiner mht rengjøring og isolering av driftspersonell som går skift, sier Hogstad.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!