Nyheter
Foto: Pixabay

Avfallsdøgnet 14.05.20

Velkommen til avfallsbransjen.nos oppsummeringsspalte, hvor vi tar for oss siste nytt fra bransjen det siste døgnet.

Kan bli tvunget til å flytte over fjorden

Batteriretur i Fredrikstad kan bli tvunget til å flytte fra byen om de ikke får bygd sin nye fabrikk der. De er godt i gang med planleggingen, men foreløpig vil ikke Fylkesmannen og fylkeskommunen gi tillatelse til bygging, grunnet Øras nærhet til våtmark og naturreservat. Daglig leder i Batteriretur, Fredrik Andresen, sier fabrikken vil bli bygget uansett, enten i Fredrikstad eller en annen plass. Et av alternativene er i Sandefjord, hvor bedriften allerede har kontorer. Ordfører i Sandefjord, Bjørn Ole Gleditsch, forteller at han ikke kjenner til saken, men at de i utgangspunktet er positive til nyetableringer, så lenge de følger lover og regler. – I Sandefjord er det lov å satse, lykkes og feile, så lenge man gjør det på ordentlig vis. Vi er positive til å tilrettelegge for all næringsaktivitet, sier han.

Øker støtten til Mongstad

Regjeringen øker støtten til Teknologisenteret for CO2-fangst på Mongstad med 50 millioner kroner. – Demonstrasjon av fangstteknologi i industriell skala på TCM er en viktig del av regjeringens strategi for CO₂-håndtering. Teknologisenteret bidrar sterkt til utviklingen av denne teknologien som et nødvendig, globalt klimatiltak. Derfor foreslår Regjeringen 50 millioner kroner mer til den videre driften av teknologisenteret, sier olje- og energiminister Tina Bru i en pressemelding. Siden 2012 har teknologisenteret på Mongstad arbeidet med utvikling av fangstteknologi for CO2. Anlegget i Alver kommune i Vestland er et fellesprosjekt mellom Gassnova, Equinor, Shell og Total.

Ny sjef i BIR

Borghild Lekve blir ny konsernsjef i BIR etter Steinar Nævdal 1. september. Hun kommer fra stillingen som avdelingsdirektør for arbeidsmiljøkriminalitet i Arbeidstilsynet. – Jeg ser på BIR som en meget spennende organisasjon med et svært viktig samfunnsoppdrag. Jeg tenker på BIR som en helt sentral miljøbedrift på Vestlandet og er svært glad for at jeg skal få muligheten til å lede denne viktige bedriften. For meg virker det ganske imponerende å se alt BIR har fått til gjennom årene, sier hun, og forteller at hun vil bruke den første tiden som sjef på å bli kjent med ansatte i alle deler av organisasjonen.

Klart for biogassanlegg på Stord

I over to år har Sunnhordland Naturgass (SNG) jobbet med tillatelser for å få bygge biogassanlegg på Stord. Torsdag ble de første byggekontraktene inngått. Det første byggetrinnet vil koste 84 millioner kroner. Avtaler for 65 av millionene ble inngått torsdag. Etter planen skal grunnarbeidet starte i uke 22 og oppføring av byggene starter 1. oktober. I februar neste år skal produksjonsanlegget installeres, og oppstart blir i juli neste år. SNG har store ambisjoner for sitt biogassanlegg og har som målsetting å bygge 10 anlegg i Norge de kommende årene. Selskapet eies av lokale investorer. SNG har mottatt 38 millioner kroner i støtte fra Enova. Også Innovasjon Norge og DNB har vært involvert i prosjektet.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!