Nyheter
Foto: MEF

Transportsektoren får kjøre- og hviletidsdispensasjon

Stengte arbeidsplasser og flere hjemmeværende fører til forflytning av avfall. Maskinentreprenørenes Forbund står klare for å hjelpe til i koronakrisen.

En etter en stenges de kommunale gjenvinningsstasjonene ned. Sist ut er Oslo, som har besluttet at alle stasjonene skal stenges fra onsdag.

LES OGSÅ: Dette er kritisk personell

Fra Miljødirektoratet er prioriteten å holde innhenting og behandlingsanlegg i drift, for å unngå at avfallet skaper helse- og miljøproblemer. Maskinentreprenørenes Forbund, MEF, melder at deres medlemmer står klar til å bidra med avfallshenting fra husholdninger.

– Samtidig som stadig mer avfall oppstår hjemme har svært mange kontorer, kjøpesentra og næringer redusert sin bemanning og sin aktivitet. Dette frigjør mye kapasitet hos de private avfallsselskapene som de gladelig bruker på å hente mer avfall fra borettslag og fra privathusholdninger, sier fagsjef Sverre Huse-Fagerlie i MEF.

LES OGSÅ: Forbereder deponi som kriseløsning

Onsdag ga Statens Vegvesen dispensasjon fra kjøre- og hviletidsbestemmelsene for alle typer transport. Det åpner for at private transportslskaper kan ta i et ekstra tak for å bistå avfallsbransjen.

– Dette er selvfølgelig en prekær situasjon for alle, men de private avfallsselskapene jobber det remmer og tøyler holder for å ta unna alt som må gjøres, sier Huse-Fagerlig.

Mens mange deler av næringslivet nå varsler permitteringer, så er tilstanden faktisk motsatt for transportørene.

– Mange sliter med å få nok folk til å ta unna alt som kommer av avfall fra deres kunder så vi er en bransje som ikke stopper opp selv om store deler av samfunnet gjør det, sier Huse-Fagerlie.

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av Avfall+ kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill Avfall+ nå!

Nyhetsbrev
Kommersielle partnere

Logg inn på Avfallsbransjen.no


Ikke medlem ennå? Bli med nå!